Om Snickarkocken

Verksamheten startade under år 2008 efter flera års arbete inom restaurangbranchen med hantverk och snickeri som hobby.

Personligt

Jag heter Anders Stålbrand och har tre yngre bröder. Alla är hantverkare inom olika områden (el, målare, plattsättare). Jag har en hög precision och noggrannhet som gör att jag levererar mycket god kvalitÚ och finish på de arbeten jag utför, inom båda mina yrkesområden.

Utbildning och arbetslivserfarenhet

Efter grundskolan gick jag en tvåårig livsmedelsteknisk utbildning där jag fick examen som bagare 1977. Jag jobbade som bagare i tre år innan jag, efter militärtjänsten, övergick till restaurangyrket som kock.
Efter åtta år som kock kompletterade jag mina kunskaper med en kökschefsutbildning. Sedan 1987 har jag arbetat som köksmästare och kökschef med ekonomiskt ansvar för kök, bageri och kallskänk samt personal, vilket innebär menyplanering, inköpsansvar och råvarukalkylering.

Under min tid inom restaurang har jag samtidigt, på min fritid, byggt ett fristående hus 1984 som jag och min familj sedan flyttade in i. Mina föräldrar har sommarhus i Dalarna där vi har byggt om och renoveringar både inomhus och utomhus. Under åren har jag även byggt om och snickrat för husbehov.
För några år sedan köpte jag och min fru ett äldre hus som vi planenligt renoverar och bygger om efter eget tycke och smak. Tomten styckades 2005 och under år 2006/2007 uppförde vi ett tvåplanshus från Sjödalshus (besök gärna vår webbsida för att läsa mer) med allt vad det innebär, som vi sedan sålde.

Fritid

Jag och min fru har ett stort socialt umgänge och det blir ofta att vi bjuder in vänner på en bit god mat och dryck. Min fritid tillbringar jag gärna tillsammans med min familj eller vänner. Om jag själv får bestämma så blir det en fisketur med båten eller svamp- och bärplockning på hösten. Jag tycker även om att resa och att smaka på god mat från olika kulturer.